Hans de echte Bakker

een koekje van eigen deeg

Ambachtelijk brood
Verse croissants in Groesbeek en Beek
Alles vers bereid in onze bakkerij
Gildekorn, Tarwe, Speltproducten, Desem en Bunderbrood
Ambacht en vakmanschap
Ambachtelijk brood
Kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
Taarten en vlaaien in Groesbeek en Beek
Ambachtelijke schnitt
Medewerkers van onze Echte bakkerij

Desem

Desem is al zo oud als de mensheid bakt. Het werd in Egypte ontdekt, al in de 17e eeuw voor Christus. Het gebruik van desem is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige schimmels gisting veroorzaken. Zo ontdekten de Egyptenaren dat een tarwebrij, na lang staan verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en wat bleek? Na het bakken was de brij veel luchtiger en smaakvoller.

Wat de Egyptenaren eigenlijk al ontdekten is nog steeds zo: desembrood is vol en rijk van smaak en bovendien rijk aan calcium en ijzer. Conserveringsmiddelen zijn overbodig. Dit brood is vrij is van koemelk en suiker. Ideaal dus voor mensen met een allergie. Het is gewoon een bijzonder lekker brood.

Het Desemassortiment van Hans de Echte Bakker bestaat uit Wit, Tarwe, Gildekorn en Noot & Rozijnen. Tevens hebben we ook Desem BBQ broden gevuld met; kaas sesam, olijf feta en zongedroogde tomaat oregano.

Copyright © 2015 - 2020 - Hans de Echte Bakker